کشف دورترین و قدیمیترین برخورد دو سیاهچاله توسط تلسکوپ وب
تلسکوپ وب موفق به کشف دورترین و قدیمیترین برخورد دو سیاهچاله شده است که ناشی از ادغام دو سیاهچاله غول پیکر و کهکشانهای آنها ۷۴۰ میلیون سال پس از حادثه انفجار بزرگ میباشد.
تلسکوپ جیمز وب دورترین برخورد دو سیاهچاله غول پیکر را کشف کرده است که مربوط به ۷۴۰ میلیون سال پس از حادثه انفجار بزرگ یا همان بیگ بنگ است. رویداد انفجار بزرگ ۱۳.۸ میلیارد سال پیش رخ داده است.
به گزارش آژانس فضایی اروپا، جرم سیاهچالههای کلان جرم در بیشتر کهکشانهای پرجرم از جمله در کهکشان راه شیری، میلیونها تا میلیاردها برابر خورشید است. این منظومه به نام ZS7 معروف است.
طبق یافتههای محققان، جرم یکی از دو سیاهچاله ۵۰ میلیون برابر جرم خورشید است و جرم سیاهچاله دیگر نیز مشابه در نظر گرفته شده است. اندازه گیری سیاه چاله دوم بدلیل مدفون شدن در گاز متراکم برای دانشمندان کار بسیار دشوارتری است.
برای اخترشناسان جای سوال است که چگونه سیاهچالههای کلان جرم اینقدر بزرگ شدند. هانا اوبلر، نویسنده اصلی از دانشگاه کمبریج، در یافتههای منتشر شده در ماهنامه انجمن نجوم سلطنتی نوشت که ادغام سیاه چالهها علت رشد سریع آنها حتی در “سپیده دم کیهانی” است.
اوبلر در این باره گفت:
شواهد بدست آمده وجود گاز بسیار متراکم با حرکات سریع در مجاورت سیاهچاله، و همچنین گاز داغ و بسیار یونیزه شده ناشی از تشعشعات پرانرژی که معمولاً توسط سیاهچالهها در دورههای رشد پیوسته ابجاد میشود را نشان میدهد.
تلسکوپ جیمز وب در سال ۲۰۲۱ به عنوان جانشین نهایی تلسکوپ فضایی هابل ناسا معرفی شد و در حال حاضر بزرگترین و قدرتمندترین رصدخانهای است که تاکنون به فضا فرستاده شده است.
اتاق خبر مستر جانبی
منبع: https://techfars.com/286127/webb-telescope-spots-most-distant-and-oldest-black-hole-collision-ever/